Портрети на най-големите в миналото и настоящето на футбола са изложени в музея на Руската академия за изкуство в Санкт Петербург. Те са изрисувани в генералски униформи от XVIII век, а някои и като царе.

Диего Марадона

Изложбата ще продължи до края на Мондиала на 15 юли, а посетителите могат да видят в необичаен вид Диего Марадона, Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Мохамед Салах, Антоан Гризман, Пол Погба, Зинедин Зидан, Ерик Кантона, Андреа Пирло, Франческо Тоти, Диего Коста и т.н.

Кристиано Роналдо

А също така велики треньори: Алекс Фъргюсън, Юрген Клоп... Експозицията се нарича "Като боговете". Портретите - над 40, са нарисувани от италианския художник Фабрицио Биримбели.

Антоан Гризман

Артистът е загатнал за клубните и национални цветове на футболните звезди. Някъде могат да се видят емблеми и символи на държави. 

С кралската чест е удостоен Ерик Кантона, който никога не е играл на Световно и няма паметни мачове с екипа на Франция, но направи феноменална кариера (и скандална) в "Манчестър Юнайтед". Феновете на "червените дяволи" още го наричат Крал Ерик.

Ерик Кантона

Вчера пък английските национали посетиха Ермитажа в Санкт Петербург. Те имаха специална екскурзоводка и дори там бяха много зорко пазени от охраната на отбора - най-вече от ловци на автографи и снимки.

Мохамед Салах