Възвишение“, най-гледаният български филм през последните години, тръгва по HBO. Зрителите на прочутия с качествените си продукции телевизионен канал, в който филмите на са прекъсвани от реклами, ще видят екранизацията по едноименния роман на Милен Русков на 8 юли. А на 1 юли ще бъде достъпен и в стрийминг платформата HBO GO.

Общо 19 са българските филми, които ще бъдат излъчени по HBO – 16 игрални и 3 документални: „Възвишение“, „Източни пиеси“, „Маймуна“, „Никой“, „Докато Ая спеше“, „Подслон“, „Дзифт“, „Love.net”, „TILT“, „Граница“, „Събирач на трупове“, „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“, „Прелюбодеяние“, „Отчуждение“, „Обърнатата елха“, „Писмо до Америка“, „Чия е тази песен?“, „Хотел „Рай“ и „Пощальонът“.

Българските продукции ще бъдат показани не само на родните зрители, а и на абонатите на телевизията в Хърватия, Черна гора, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина.

Представителите на филмовия канал у нас имат намерението този подбор от заглавия да бъде достъпен дългосрочно в България и в чужбина.

„Възвишение“ може да бъде гледан от всички българи извън страната и в платформата Neterra.tv.

"Площад Славейков"