Целият национален отбор на Аржентина настоява селекционерът Хорхе Сампаоли да бъде незабавно освободен, информира аржентинската телевизия "Тодо нотисиас".

В последните часове информацията беше потвърдена и от пресата в страната на двукратните световни шампиони.

Положението в лагера на "гаучосите" е ескалирало след снощното 0:3 срещу Хърватия в група D. И досега не е било цветущо - както се видя и на терена, но вече излиза от контрол, добавя популярният в. "Кларин".

Асовете, начело с Лео Меси, искали нов наставник за последната среща от груповата фаза - срещу Нигерия на 26 юни в Санкт Петербург. Те не желаели да играят повече под ръководството на Сампаоли, който в момента е най-непопулярната фигура в цяла Аржентина. 

Пресата също не го долюбва, а запалянковците хвърлят основно вината върху Сампаоли.

Въпреки това към момента шефовете на футболната федерация отхвърлят варианта за смяна на селекционера посред шампионата. Те казали на играчите, че Хорхе Сампаоли ще изведе селекцията и срещу Нигерия.

Това обаче може да се промени, ако звездите продължат да не отстъпват от своето, добавя "Тодо нотисиас". Вървят опити за сдобряване и потушаване на бунта. 

Ако сменят треньора, аржентинците ще задминат дори Испания, която махна селекционера си ден преди откриването на първенството.