Швейцария обърна Сърбия с 2:1 в един от качествените мачове на Мондиала. Така и в група Е ще има "фотофиниш".

Бразилия и Швейцария имат по 4 точки, Сърбия е с 3, само Коста Рика е извън "голямото раздаване" с нулев актив. По-рано днес "златистите" записаха първия си успех в Русия - 2:0 над костариканците, макар и с доста мъка.

Всичко ще се рещи на 27 юни, когато са срещите Сърбия - Бразилия и Швейцария - Коста Рика.

В Калининград "плавите" и "часовникарите" направиха интересно надиграване, в което връх взе алпийският тим. Швейцарците до момента впечатляват - те направиха 1:1 със "селесао" и 2:1 с другия фаворит в карето.

А мачът почна отлично за сърбите, които поведоха още в 5-ата минута след отличен удар с глава на Александър Митрович. Балканците откраднаха топката в половината на опонента си, последва центриране и точно попадение.

Сърбия подължи да играе по-добре, но постепенно Швейцария излезе от шока и тръгна да заличава пасива. В 30-ата минута Блемир Джемайли не успя да преодолее вратаря Владимир Стойкович от чиста позиция.

Доста динамика имаше през първото полувреме, в края на което Душко Тошич можеше да удвои аванса на западните ни съседи, ала пропусна.

През втората част Швейцария вдигна оборотите. И бързо получи отплата - в 52-ата Гранит Джака изравни с техничен, но и силен далечен изстрел.

Пълният обрат можеше да се случи броени минути по-късно, когато топката срещна гредата при удар на Джердан Шакири. Имаше опасни атаки и към двете врати, но остана впечатлението, че "часовникарите" повече искат победата.

Два пъти с гола се размина Гавранович (Швейцария). Тимът му действаше по-добре в края на срещата. И постигна целта си в 90-ата минута, когато Шакири бе изведен сам срещу вратаря и успя да го матира с майсторско изпълнение - 2:1.