Белгия победи "само" с 5:2 Тунис в мач от група G на руския Мондиал на стадион "Спартак" в Москва. "Червените дяволи" практически са на осминафинал.

Предстои им двубой с Англия на 28 юни от 21 часа в Калининград - очертава се той да реши първото място в карето.

Белгия има 6 точки и голова разлика 8:2, а поне до момента формата на тима е стряскаща за съперниците. Досега само един друг отбор беше вкарвал пет пъти в една среща - Русия. Белгийците показаха на британците как се бележи във вратата на Тунис.

Утре играят Англия и Панама.

Еден Азар откри от дузпа в 6-ата минута, отсъдена за нарушение срещу него самия. Остана обаче съмнение дали фаулът е извършен в очертанията на наказателното поле. А докато зрителите на стадиона и пред телевизорите се чудеха в това, Ромелу Лукаку се възползва от грешка в защитата на тунизийците - 2:0.

Много бързо - в 18-ата минута, Дилан Брон намали с глава. Последваха опасности и пред двете врати. Малко по-късно Брон се контузи и беше заменен, последва го принудително и Бен Юсеф.

В края на полувремето Лукаку получи нов шанс и се възползва - 3:1.

След почивката двубоят продължи да бъде атрактивен и много открит. Напрежение имаше и пред двамата вратари. В 51-ата Азар реализира и от игра - 4:1, след нов гаф в отбраната на съперника.

Нататък Белгия пропусна да постигне голям резултат. В игра се появи Миши Батшуай и няколко пъти очудващо се размина с гола, удари греда... Все пак това се случи в 90-ата минута, а в добавеното време Хазри прониза Тибо Куртоа още веднъж за крайното 2:5.

Тимът на Тунис е далеч от класата на Белгия, но поне му прави чест, че не се затвори, а опита да се надиграва с един от фаворитите дори за световната титла. Ромелу Лукаку пък се изравни с Кристиано Роналдо в челото на листата на голмайсторите - по 4 попадения.