Говорителката на президента Доналд Тръмп Сара Сандърс беше изгонена от ресторант защото работи за Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Съсобственичката на "Red Hen" в Лексингтън, Вирджиния заявила на госпожата и 7 души от семейството й, че трябва да напуснат и това е знак на протест срещу администрацията на Тръмп.

"Г-жа Сандърс работи за една нехуманна и неетична администрация", заяви Стефани Уилкинсън, цитирана от Би Би Си.

Затова тя решила да помоли говорителката на Белия дом да напусне заведението, което е само от 26 маси.

"Какво да направя. Мога да й кажа да напусне. Да го направя ли?", попитала Стефани първо работещите в ресторанта.

И те отвърнали "Да".

Инцидентът става само ден след като министърката по вътрешните дела Кирстен Нийлсън бе охулена в заведение с мексиканска храна във Вашингтон.

Двата случая са показателни за отношението на американците към миграционната политика на Тръмп и особено към скандалните разделяния на децата на бежнаци от родителите им.

Самата Сандърс написа в социалната мрежа, че е била помолена да напусне заведението и че съвсем възпитано е излязла, за да не създава проблеми.

Ресторантът, от който изгониха Сандърс.

Свидетелка на сцената пише:

"Бях в ресторанта когато много грубо беше отказано сервиране на Сара Сандърс. Бях отвратена от постъпката. Никога повече няма да посетя това заведение".

Уилкинсън заявила на Сандърс преди да й каже да напусне, че в ресторанта имат определени стандарти за честност и справедливост.

"Добре тогава. Тръгвам си", отвърнала говорителката на Тръмп.

Огромната част от реакциите в социалните мрежи са в подкрепа на действията на съсобственичката на ресторанта.