Днес Лионел Меси празнува 31-ия си рожден ден. В лагера на Аржентина на Световното обаче обстановката не е празнична, тъй като тимът е пред сензационно и срамно отпадане още в груповата фаза.

"Меси, честит рожден ден?", подкача аса на "Барселона" мадридският в. "Марка".

"Това никак не е желаният рожден ден. Меси е жив само благодарение на Нигерия", продължава изданието, визирайки победата на африканците над Исландия.

"Гаучосите" имат само 1 точка от два мача и голова разлика 1:4. Във вторник те задължително трябва да победят Нигерия от 21 часа в Санкт Петербург. И да разчитат другият мач да не свърши с победа на Исландия над Хърватия в Ростов. Ако се случи този сценарий, двата тима ще имат по 4 точки и ще се гледа головата разлика. На северняците тя е 1:3.

"Меси празнува в Русия най-мрачния си рожден ден", отбелязва и каталунският в. "Мундо депортиво". 

Рядко се случва двете големи испански спортни издания да са на едно мнение. 

„Свикнал е да няма купон на рождения му ден, защото обикновено е или по време на Световно или на Копа Америка, добавя "Мундо Депортиво". - И обикновено празнува само със съотборниците си. В градчето Бронници (в Подмосковието, бел. ред.), където са базирани аржентинците, дори има съобщения за празник по повод рождения ден на Меси, но дали това го знае самият той? Лео е в много лошо настроение, което е разбираемо."

Аржентинските медии продължават да спекулират със съдбата и статута на селекционера Хорхе Сампаоли, който е в доста хладни отношения с играчите. След крушението срещу Хърватия се появиха информации, че футболистите настояли пред шефовете на федерацията треньорът да бъде освободен.

Последва официално съобщение, че това не е истина - всички били обединени и гледали към решителния двубой с нигерийците. Малцина обаче вярват на това. 

Междувременно се появиха и имена за "спешно повикване" на мястото на Сампаоли. Сред тях личи Хорхе Буручага, човекът който вкара гола за 3:2 на финала на Световното в Мексико през 1986 г. срещу Германия и донесе втората световна титла в Буенос Айрес.

В. "Кларин" и други големи аржентински медии информират, че Сампаоли няма да има думата за състава и тактиката за срещата със "супепорлите". Това щели да направят Меси и бившият му съотборник в "Барселона" Хавиер Масчерано, като се допитат до останалите.

Това потвърждава Рикардо Джусти, световен шампион от "Мексико '86", един от "лейтанантите" в средната линия на водения от Диего Марадона тим. Джусти се позовава на Буручага, с когото разговарял.

"Играчите ще решат стартовия състав, това е самата истина, уверен е бившият полузащитник. - Ако Сампаоли иска да седи на скамейката - няма проблем, ако не - пак няма проблем."

В събота вечерта Сампаоли се е срещнал с шефа на федерацията Клаудио Тапия. Тази сутрин пък е имало е разговор и с футболистите, които били с "мрачни и изопнати физиономии", твърди в. "Марка".

Лео Меси черпи в лагера, но усмивките са много малко, съобщават аржентински медии.