Англия очаквано си осигури място на осминафиналите на Световното - островитяните записаха най-убедителната победа като брой отбелязани голове досега за 6:1 срещу Панама.

Така в група G британците и Белгия имат по 6 точки и голова разлика 8:2. Тунис и Панама не са спечелили точки. На 28 юни "трите лъва" и "червените дяволи" ще решат кой ще бъде първи и кой втори. Двете срещи от групата - от 21:00 часа, ще са последните от първата фаза на Мондиала.

Англия е начело, тъй като има по-малко жълти картони. Те ще се вземат под внимание (или жребий, ако и този показател е равен, при условие че прекият сблъсък завърши наравно).

Хари Кейн заби втория хеттрик по руските терени - след Роналдо. И събра пет гола, с които оглави листата на голмайсторите. Таранът на "Тотнъм" се разписа от дузпи в 12-ата и 45-ата минута, а в 62-ата топката щастливо рикошира в крака му, преди да влезе в мрежата.

Два пъти точен бе защитникът Джон Стоунс (8-ата и 40-ата), а веднъж Джеси Лингард в 36-ата. Много рано пролича, че Панама не може да спори с Англия. 

Въпреки това е трудно да се опише радостта на феновете на отбора след попадението за 1:6 на Фелипе Балой в 72-ата. То е първо в историята на страната на световни финали.

След почивката панамците имаха и други голови възможности, най-вече защото британците намалиха оборотите и дори се прибраха в половината си. Тимът от Албиона се справя отлично на статични положения, когато атакува - повечето голове са дошли именно така.