Колумбия разби Полша с 3:0 в мач от група Н на Световното, а с това приключи вторият кръг. Идната седмица са последните мачове в групите, а в нейния край започват осминафиналите.

"Дружина полска", считана за фаворит да прескочи квартета, тъй като бе сред най-убедителните отбори в кварификациите, приключва. Тимът ще играе само за честта си срещу Япония.

Яцек Горалски от "Лудогорец" игра за селекцията си през целия мач, в края получи жълт картон.

Колумбия съхрани шансове, но ще има много трудна задача срещу Сенегал, който е водач в групата заедно с Япония (по 4 точки).

"Лос кафетерос" тотално надиграха Левандовски и компания, които и във втория си мач в Русия не защитиха претенциите си. Хамес Родригес се завърна в титулярния състав на латиноамериканците след контузия и показа класата си.

Колумбия остави инициативата на съперника си и заложи на по-директен футбол. Полша не стигна до чиста голова възможност в минутите, в които повече владееше топката преди почивката. Като цяло сблъсъкът беше предимно битка с много единоборства.

Така бе до 40-ата минута, когато Хамес центрира на Джери Мина и той с глава прати топката зад гърба на излезлия неубедително Войчех Шчесни.

Колумбийците заиграха още по-уверено след почивката, като продължиха да действат на контри. И ги правеха като по учебник. Все пак Роберт Левандовски получи шанс да изравни в 58-ата, но вратарят на "Арсенал" Давид Оспина се справи.

В 70-ата южноамериканците разсякоха отбраната на своя съперник и Радамел Фалкао вкара първия си гол на Световното. Малко след това и Хуан Куадрадо се разписа - за 3:0, след пас на Хамес Родригес. И това бе всичко.