Сайтът на HBO беше блокиран в Китай, след като цензорите на китайската социална мрежа Weibo забраниха търсенията за Джон Оливър. Това се случи, след като британският комик и водещ на шоуто Last Week Tonight по HBO отдели 20 минути за сатира на китайския лидер Си Цзинпин, пише "Гардиън".

Според организацията Greatfire.org, която прави мониторинг за медийна цензура, сайтът на  HBO е бил изцяло блокиран в събота, дни след като се появиха съобщения, че Weibo цензурира публикации, в които се споменават Оливър и неговото шоу.

След като Оливър посвети 20 минути в предаването си на 17 юни, като нарече Си "страховит чичо, който затвори 800 хил. души в мазето си", най-популярната китайска социална мрежа блокира нови постове, както и търсене на името на Оливър и на шоуто.

В понеделник сайтът на HBO  от Китай все така не беше достъпен. Сайтът на HBO Asia, базирана в Сингапур тв мрежа, която излъчва съдържанието на HBO в Китай през Dingjijuchang, местен оператор, също се оказа блокиран. 

Това обаче едва ли ще е ефективно. Много от китайските потребители гледат HBO през частни мрежи или VPN.

В шоуто си Оливър се надсмя над очевидната чувствителност на китайския президент при сравненията му с Мечо Пух. Изображения на прочутия персонаж на Милн са подложени на цензура в Китай, защото чрез тях се осмивал лидерът.

Водещият със сериозен тон разкритикува Си за отмяната на мандатите от китайската конституция, краха на гражданското общество, разправата с противниците и т. н.