Не се сработихме добре с новото ръководство на БСП, обяви лидерът на Земеделския съюз и доскоро депутат от левицата Спас Панчев в сутрешния блок на бТВ. Той напусна парламентарната група на БСП вчера.

Според него Корнелия Нинова не се съобразявала с малките партньори в коалицията.

"Имаше неглижиране, но не към мен, а към коалицията. Въпросите се решаваха и изпълняваха от БСП, не са ни искали мнението, а именно за това сме коалиция, за да излизаме с общи решения. Като член на групата трябваше да подписвам всичко, а последното, което подписах бе вота на недоверие."

Той призна, че има лоши отношения с Нинова от години, когато е бил изпълнителен директор на "Техноимпекс", пост, от който премахнала и изместила именно настоящата лидерка.

Панчев отбеляза, че БСП реално губят само него, тъй като другият депутат на Земеделския съюз - Димитър Георгиев - е замразил членството си в партията и остава в парламента след разговор с Нинова. 

Той добави, че е критикуван в партията си и при това основателно, че не излиза пред медиите - а това било, защото ПГ на БСП решавала кои депутати ще говорят с журналистите.

"В една коректна коалиция, не може да се казва, че някой не може да извърши дадена дейност, защото е стар", каза още той. 

И допълни, че проблемът не е заради пари, но през последната година имали много разговори за това, че БСП ги "орязват". И призна, че земеделците получавали само 1% от партийната субсидия.

Според Нинова Панчев некоректно искал да се яви самостоятелно, срещу БСП на местния вот, и едновременно с това да е заедно с тях на парламентарен вот.

"Местните избори са възможност на малките партии да имат своите представители в местната власт", отбеляза той.

И заключи:

"За да не създаваме интрига, да не каже някой, че аз съм напуснал заради ГЕРБ, аз съм подписал вота на недоверие и ще го подкрепя в петък."