Микробус се вряза в стъклената фасада на редакцията на водещия холадски всекидневник De Telegraaf тази сутрин, съобщиха световните агенции.

Няма жертви и пострадали. Щетите по сградата са значителни, а след катастрофата ванът се е запалил. Полицията започна разследване.

"Тази сутрин около 4:00 ч. сутринта (6:00 ч. българско време) микробус за доставки се е врязал във фасадата на издателска къща в Басисвег“ в Амстердам, съобщиха от правозащитните органи в туитър.

Според властите шофьорът вероятно умишлено е блъснал микробуса в редакцията на всекидневника. Водачът на вана е успял да избяга и в момента се издирва.

De Telegraaf се занимава основно със спорт, криминалния свят, слухове и известни личности, припомня агенция "Фокус".

"Няма да позволим да бъдем сплашени", заяви главният редактор Паул Янсен, като добави, че е твърде рано да се спекулира кой стои зад инцидента.

От изданието добавиха, че микробусът не е успял да пробие вътре в приземното помещение, тъй като прозорците са подсилени.

През миналата седмица отново в района на Амстердам мъж стреля с противотанково оръжие срещу сграда, в която също се помещават редакции на медии в Слотердийк. По случая е арестуван 41-годишен мъж.