Арестант е избягал тази сутрин от Трето районно управление в Пловдив. Той е бил задържан за срок от 24 часа за притежание на наркотици, съобщава Дарик, позовавайки се на полицията в града. В момента се провежда акция по издирването му. Няма пострадали полицаи. Кой е арестуваният и как е успял да избяга, от полицията на този етап не съобщават.

От април насам имаше няколко случая на бягства на затворници. Трима мъже, излежаващи наказанията си в леки общежития от открит тип към затворите в Пазарджик, Пловдив и Ловеч избягаха и впоследствие бяха заловени.

Последният случай е от миналата седмица, когато полицията издирваше избягалия рецидивист Борис Иванов. Той си тръгнал от обект, където работел като чистач, и бе в неизвестност в продължение на две денонощия. Полицията го залови в района на Летница в събота.

През април двама рецидивисти убийци избягаха от софийския затвор. Два месеца по-късно единият от тях – Владимир Пелов, бе убит при престрелка с друг криминално проявен в центъра на Ботевград. Другият беглец - Радослав Колев, още се укрива, издирването му продължава.