Франция и Дания са осминафиналистите от гр. С на Световното. Двубоят между фаворитите в групата завърши очаквано с миролюбиво 0:0 на стадион "Лужники". А много често на арената се чуваха освирквания - особено след почивката, заради поведението на съперниците.

В другия двубой Перу записа първата си победа в Русия - 2:0 над Австралия в Сочи. Така "петлите" оглавиха четворката със 7 т., "червения динамит" има 5, перуанците са с 3, а "кенгурата" останаха с 1.

Отборите от тази група ще срещнат в първата фаза на елиминациите в събота и неделя състави от D, в която са Хърватия, Нигерия, Аржентина и Исландия. Заключителните срещи тук са от 21 часа и ще бъдат много по-интересни, тъй като освен класиралите се хървати, останалите още не знаят съдбата си.

Почти сигурно датчаните ще спорят с Хърватия, всичко останало са сметки.

Дания и Франция записаха първото нулево равенство на Мондиала. Селекцията на Перу пък, която не беше играла на финали от 1982 г., си тръгва от Русия с победа след ефективна игра срещу Австралия.

На най-голямата арена на финалите - в столицата, селекционерът на "сините" Дидие Дешан даде почивка на шестима основни футболисти и ги замени с такива, които играят по-рядко. Те имаха инициативата, но само толкова. 

Датчаните заложиха на обичайния си стил - изчакваха противника на контри, наредени солидно пред вратата. Чисти голови ситуации почти нямаше - само няколко опасни удара и статични положения.

На стадиона в Сочи "инките" не позволиха на австралийците дори да мечтаят за класиране напред (при благоприятен за тях развой с победа на Франция в другата среща). Играчите от Зеления континент поеха юздите на двубоя от началните минути. Но атаките им не водеха до почти нищо.

В 18-ата Паоло Гереро подаде на Андре Карийо, който много красиво откри резултата. До края на полувремето "кенгурата" можеха да изравнят в две ситуации, но пропиляха шансовете си.

В 50-ата минута капитанът Гереро, който участва на Световното след помилване от ФИФА заради употреба на наркотици (останалите отбори в групата го подкрепиха), удвои с помощта и на рикошет и съвсем обрече своите опоненти.

Австралия организира няколко опасни атаки - без резултат. В игра за тима като смяна влезе ветеранът Тим Кейхил, който записа минути на четвърто Световно, но не успя да се разпише и така да се нареди до няколко величия, последното от които е Кристиано Роналдо.