Националът Александър Тонев премина под наем от английския "Астън Вила" в шотландския "Селтик". Футболистът, минал през ЦСКА и полския "Лех", отлетя за Глазгоу в неделя, а вчера премина медицински преглед и уточни личните си условия в един от най-популярните клубове в света.

Тонев стана част от "Вила" през миналата година, но не успя да се наложи и още в края на сезона се заговори, че може да напусне. Любопитно е, че преди 12 месеца Тонев беше между "Селтик" и "Астън Вила", като в крайна сметка се озова в Бирмингам.

Той става вторият българин на "Паркхед" след Стилиян Петров, който има участие в трансфера. В кариерата си на Острова бившият капитан на националния измина обратния път - от "Селтик" във "Вила", където приключи с футбола.

"Да премина в Селтик е нещо невероятно, чувствам се много щастлив, обяви Тонев пред официалния сайт на "детелините". - Доволен съм, че идвам тук, чакам с нетърпение да се запозная с новите си съотборници и да започна да играя. Познавам добре "Селтик". Всеки в България знае за този клуб. Вчера разговарях със Стилиян Петров, който ми каза, че се радва за мен и ми пожела късмет. Дано постигна това, което той направи тук. Аз съм атакуващ футболист, който предпочита да играе от ляво. Обичам да създавам голови положения и и да бележа."