Британският принц Уилям, който е на официално посещение в Израел и палестинските територии, се срещна с победителката на конкурса "Евровизия" Нета Барзилай в Тел Авив, съобщиха Ройтерс и Би Би Си.

Принц Уилям и Нета се видяха пред една от първите будки за газирани напитки в Тел Авив. Те пиха газоз - сироп и газирана вода. 

"Беше страхотно - каза 25-годишната певица - Той е настина готин".

"Говорихме за начина, по който промених отношението на хората в Израел и за самоуважението - каза певицата пред Би Би Си. - А и за позитивността и положителния пример."  Двамата разговаряха още за психичното здраве и различните хора.

Нета спечели конкурса на "Евровизия" през май с песента "Toy", която насърчава хората да приемат това, което ги отличава от останалите. Посланието ѝ, заедно със странния ѝ "пилешки" танц допаднаха на зрителите по целия свят, а и добре се вписаха в конюнктурата на деня.

Нета е подарила на принц Уилям една от "лупинг машините", с които създава песните си, съобщават агенциите, но не става ясно дали той възнамерява да изпробва подаръка.

Внукът на британската кралица е на визитата сам без съпругата си Кейт, която преди около два месеца роди третото им дете.

Снимките показват, че дори и при срещата си с Уилям Нета не е изневерила на доста зрелищния си стил като двамата оформят двойка, която не може да остане незабелязана.

След това принц Уилям се видя с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала и посети лагер за бежанци в окупирания от Израел Западен бряг.  Във вторник той положи цветя на мемориала на Холокоста Яд Вашем и се срещна поотделно с премиера Бенямин Нетаняху и президента Реувен Ривлин.

Принц Уилям е на историческа визита в Близкия изток, първата спирка, от която беше Йордания, където се срещна и със сирийски бежанци.

По-късно 36-годишният британски принц, който е втори в реда за наследяване на короната, отпътува за Израел и палестинските територии. Това е първата официална визита в палестинските територии на член на британското кралско семейство от името на британското правителството. 

Канцеларията на принц Уилям настоява, че обиколката му в Йордания, Израел и палестинските територии няма да съдържа политическо послание, а цели срещи с жителите им, с младежта им, с културата им и силата им за иновации.