Бившият съпрезидент на телевизионния канал "Фокс нюз" Бил Шайн се е съгласил да работи в администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп, където ще отговаря за информационно-пропагандната политика, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки висш служител от Белия дом, пожелал анонимност, предава БТА.

Шайн напусна "Фокс нюз" през миналата година след обвинения за това как е реагирал на твърденията за сексуален тормоз и дискриминация в телевизия "Фокс нюз". 

Според Си Ен Ен Тръмп е провел най-малко два дълги разговора с Шайн относно приемането му на работа. Било му е предложено да стане директор по комуникациите в апарата на Белия дом, което включва провеждане на цялата публична информационно-пропагандна политика на американската администрация. Си Ен Ен добавя, че в крайна сметка било решено официалната длъжност на Шайн да се нарича "заместник-ръководител на апарата на сътрудниците на Белия дом", отговарящ за комуникациите. Ръководител на апарата на сътрудниците на Белия дом понастоящем е Джон Кели. 
Асошиейтед прес твърди, че Белият дом може да обяви назначението на Шайн още в близките часове. В момента се уточнявали последни подробности по съобщението.

Консултациите между него и хората от администрацията са продължили няколко месеца и с него били проведени няколко разговора. Длъжността на директор по комуникациите на Белия дом е вакантна от март, когато оставка от нея обяви заемалата този пост Хоуп Хикс. Оттогава Тръмп се нагърби сам да си бъде комуникационен директор на самия себе си.