Григор Димитров ще играе срещу Стан Вавринка (Швейцария) още в първия кръг на "Уимбълдън". Турнирът стартира в понеделник, когато двамата ще са корта. В първия ден на третия за годината турнир от Големия шлем излиза и Виктория Томова - срещу чехкинята Тереза Смиткова.

Вчера Томова (№136 в ранглистата) преодоля и третия кръг на квалификациите и попадна в основната схема, жребият за която бе теглен днес.

При победа срещу Вавринка първата ни ракета при мъжете (№6) ще спори с победителя от двубоя Юки Бамбри (Индия) - Томас Фабиано (Италия). На осминафинал Григор може да се изправи срещу Джон Иснър (САЩ). В следващата фаза - ако стигне до нея, Димитров може да играе с Марин Чилич (Хърватия), финалист от миналата година и №5 в света.

На полуфинал пък е възможен двубой с шампиона Роджър Федерер - хасковлията се падна в половината на швейцареца.

В другата половина са Рафаел Надал (Испания), Доминик Тийм (Австрия), Александър Зверев (Германия), Ник Кириос (Австралия), Хуан Мартин дел Потро (Аржентина), Новак Джокович (Сърбия), Давид Гофен (Белгия)...

На осминафиналите може да станем свидетели на двубои като Тийм - Джокович, Зверев - Кириос, Надал - Диего Шварцман (Аржентина), както и Чилич - Милош Раонич (Канада) в частта на схемата, в която е Григор.

Димитров и Вавринка са в отлични отношения извън корта. Именно Стан замени Гришо на турнира "София оупън" в началото на годината. Носителят на три титли от Големия шлем лекуваше контузия през миналата година и се представя доста слабо в настоящата, като в момента е под №225 в света.

Българинът има предимство в преките двубои - 4:2, като е в серия от четири поредни победи.

Ако Виктория Томова премине през Тереза Смиткова (№167 в листата), което ще е първият й успех в турнир от Шлема, най-вероятната й съперничка ще е Серина Уилямс (САЩ), която започва с Аранча Рус (Холандия).