Днес са първите елиминационни мачове на Световното в Русия. Вчера беше почивен ден, но на 30 юни започва втората фаза, в която грешките са равносилни на потегляне с автобуса към летището, а оттам - за дома.

Първият осминафинал е от 17:00 часа и противопоставя Франция и Аржентина на стадиона в Казан. Началото е подобаващо - и двата отбора са смятани за фаворити. А фаворизирани в този двубой са "петлите", които спечелиха групата си без блясък, но и без сривове.

Докато Аржентина се промъкна до втората фаза, раздирана от проблеми между играчите и треньора. И от бледо представяне на терена. Могат ли Меси и компания да отворят нова страница и да изхвърлят солидния тим на Франция?

Селекционерът на "сините" Дидие Дешан ще постави рекорд за треньор на Франция с мач №80 на поста. Досегашното върхово постижение се държи от Раймон Доменек - 79.

"Гаучосите" имат две победи над "петлите" на Мондиали - 1:0 на първите финали през 1930 г. и 2:1 през 1978 г., когато за първи път взеха титлата на домакинското си първенство.

Няма контузени асове и в двете селекции.

От 21 часа е двубоят Уругвай - Португалия на стадиона в Сочи. Победителите от двете срещи ще спорят на четвъртфинал на 6 юли в Нижни Новгород.

Луис Суарес срещу Кристиано Роналдо. Звучи вълнуващо.

Урусите и иберийците досега не са излизали едни срещу други на Световно.

"Небесносините" са от отборите, които впечатлиха в първата фаза и завършиха с пълен актив от 9 точки. Доста балансиран тим, който е решен да постигне нещо голямо в Русия.

Подобно на други силни състави, Португалия се представя противоречиво. След силния първи двубой с Испания "петте щита" са неубедителни. Така обаче беше и преди две години на европейското във Франция, където тимът стана шампион.

И двата мача ще бъдат предавани пряко по БНТ и БНТ HD.