Мохамед Салах за пореден път показа, че е земен и дружелюбен - какъвто го описват медиите в родината му, в Италия и Англия, както и приятели.

Във фейсбук се появи адресът на къщата в Кайро на звездата на "Ливърпул" и Египет - и за часове стотици запалянковци се стекоха там. Когато броят на феновете стана наистина внушителен, а никой не искаше да си тръгва, преди да зърне идола си, голмайсторът излезе.

Салах даде автограф на всеки, който поиска - върху снимки, списания, вестници, фланелки... Снима се с някои от гостите си, размени по няколко думи и благодари преди да се прибере, пишат световните агенции. А множеството бавно почна да се разотива.

Футболистът беше умоляван да не се отказва от националния отбор - появиха се такива информации. Според в. "Индипендънт" и други престижни медии Салах е разочарован, че постоянно е използван за политически цели.

На Световното повече се коментираха срещите на Мо с чеченския лидер Рамзан Кадиров, а не представянето на "фараоните", което и без това беше доста слабо. Тимът си тръгна от Мондиала след три загуби, а Салах вкара единствените два гола - срешу Русия и Саудитска Арабия.

Салах до Рамзан Кадиров на вечерята в Грозни, която чеченският лидер даде в чест на Египет на третия мач на тима. Играчът беше обявен за "почетен гражданин на Чечения".

Египетският крал, както е наричан вече по цял свят, имаше изключителен сезон с "Ливърпул", в който подобри рекорди и често беше невъзможно да бъде спрян. Краят обаче не беше добър. Салах беше контузиен от Серхио Рамос на финала на Шампионската лига. Травмата в рамото се отрази на формата му на Мондиала. Той пропуса първата среща с Уругвай, а след това личеше, че дълго не е тренирал.

Салах е роден в градчето Нагриг край река Нил. Той често го посещава и прави жестове на съгражданите си - раздава храна, топки и екипи на децата, включва се в най-различни инициативи.