На 2 юли осминафиналите на Световното продължават с мачовете Бразилия - Мексико (от 17 часа в Самара) и Белгия - Япония (от 21 ч в Ростов на Дон). 

Един от мечтаните сблъсъци още след жребия беше между "селесао" и "червените дяволи" на четвъртфинал и той е напът да се сбъдне.

Да не се окажат обаче прогнозите само на думи...

Неделният ден на Мондиала ни показа, че трябва да сме по-внимателни, когато правим сметки и определяме фаворити. Испания си тръгна, победена от Русия с дузпи (изненада №2 на първенството), а хърватите също бяха на едни 11-метрови удари от стягане на куфарите.

В Бразилия се коментира представянето на големите звезди. Футболистът, който понася най-големи критики за изявите си, е Неймар. Пресата в Страната на кафето възхвалява Филипе Коутиньо и призовава Неймар да почне да показва качествата си. Сега е моментът - Роналдо и Меси вече ги няма, отчитат големите медии.

Евентуална шеста титла за Бразилия и силно Световно на звездата на "Пари Сен Жермен" може да му осигурят мечтаната "Златна топка".

В Мексико пък вече преживяха драматичния начин, по който тимът се класира на елиминациите и мечтаят за нова сензация, както срещу Германия на старта на Мондиала.

Някои медии излизат със заглавието "Повярвайте си".

Белгия - Япония е сред най-неравностойните осминафинали. Поне на книга. В предишните дни селекционерът на европейския тим Роберто Мартинес казваше пред медиите, че не спира да повтаря на отбора да мисли само за мача с японците, а не за предстоящ сблъсък с Бразилия.

Белгийците загатнаха за голям потенциал в първата фаза. "Самураите" пък са сред неочакваните осминафиналисти. Малцина смятаха, че те ще излязат от група с Колумбия, Сенегал и Полша. Точно заради това отборът ще стъпи на терена освободен от големи очаквания срещу един от големите фаворити.