Двама от Радомир и двама от Петрич имат реални шансове да се сдобият с дело за отвличане, след като по безумен начин похитиха край Перник буса на свой длъжник вчера. Дребната подробност е, че се "самообезщетили" с возилото - стар "Мерцедес", така както си е натоварен с четирима пътници.

Към 18.10 ч., съвсем по светло, 39-годишен пловдивчанин подал сигнал в местното РПУ, че са му отвлекли пътниците на разклона край с. Драгичево, съобщава МВР. Полицията заградила всички пътни артерии в района и блокирлала изходите за столицата. Така не било трудно да стигне до  38-годишните А. Ж. и З. Е. от Петрич и радомирците Ж. Т. (29 г.) и Р.Ж. (24). Когато ги настигнали в района на бившия "Мир", се оказало, че те дошли с "Ауди", свалили собственика от буса му и го натоварили при тях, а сами подкарали мерцедеса с квартета работници, натоварени най-вероятно да пътуват към Македония.

Мистерия е защо пишман похитителите са оставили възможност на жертвата си да звъни спокойно по телефона на полицията.

Със сигурност става въпрос за финансови неуредици между 4-мата похитители и собственика на буса, казаха за Клуб Z от пернишката полиция. Надали обаче самото МПС е било целта им - возилото е старо. Четиримата са в ареста с полицейска мярка за 24 часа, тепърва ще се мисли по кой член да им бъде повдигнато обвинение.

Криминално проявени за кражба са както двамата участници петричани, така и шофьорът на буса, който е бил похитен. Тепърва полицията ще изяснява и дали той не е част от много популярните канали за нерегламентирани превози на гастарбайтери в чужбина.