Американка с никнейм lovingkiaraa (накратко К.) предложила на абонати в туитър да им нарисува портрети по снимки, но не ги уведомила за реалното ниво на творческите си способности. Публикуваните резултати от художествените ѝ опити се оказали развеселяващи за повечето зрители (но май не и за моделите ѝ), съобщава сайтът Lenta.ru.

Като начало (на творческата си кариера в социалните мрежи) госпожицата изложила поредица „автопортрети, изпълнени в стила на различни прочути анимационни герои“, с предложение да рисува портрети по снимки срещу записване за нейни последователи и ретуитване.

Картинката събрала над 27 хиляди споделяния и над 37 хиляди харесвания. След това К. била затрупана с молби за портрети от впечатлени почитатели и последователи. Младата художничка бързо се заела да изпълнява поръчките, но картините ѝ се оказали изненадващи – според много коментари тя изобщо не е умеела да рисува.

„Защо изглеждам толкова ужасно?“, чудели се много от клиентите й, когато виждали портретите си.

Художничката честно отговаряла, че просто няма талант – и съвсем скоро си признала, че не тя, а друг е авторът на първите рекламни картинки.

Портретите ѝ обаче продължават да трупат почитатели. А дали има талант, или не е спорен въпрос. Истинското изкуство винаги трябва да е изненадващо – и невинаги се разпознава от пръв поглед.

"Площад Славейков"