"Ювентус" започна да действа за привличането в своите редици на Кристиано Роналдо, съобщи испанският вестник "Марка".

Италианците са готови да купят португалския футболист за 120 милиона евро, като договорът му бъде за 4 сезона - до 2022 г. Вече е постигната устна договорка.

Още през май мегазвездата на "Реал" (Мадрид) изяви желание да напусне клуба. И италианският тим, който стана шампион на страната си през последните 7 сезона, иска на всяка цена да вземе човека, който го препъна в последните му два опита да спечели Шампионската лига.

В Юве знаят много добре противоречията между Роналдо и президента на испанския клуб Флорентино Перес. "Бианконерите" знаят какви пари иска португалецът и са готови да му ги предложат. Очаква се според договора той да получава годишно по 30 милиона евро. Годшината сума е с 5 милиона повече от тази, която предлагат "Лос меренгес".

Италианците вече са влезли в контакт с 13-кратните европейски клубни шампиони и обсъждат евентуалния трансфер.

От "Реал" вече обявиха, че неустойката на Роналдо е 1 милиард евро. Всичко обаче е предмет на преговори. В "Юве" знаят, а и самият играч е наясно, че може да си тръгне срещу доста по-малка сума, която да бъде приемлива. И то е документирано в писмен вид. Компромисът между "Реал" и Роналдо по въпроса бил постигнат през януари. Заслугата за това е на тогавашния старши треньор Зинедин Зидан. Вместо да бъдат дадени пари за националния вратар Кепа, Зизу настоял да бъде удовлетворен най-добрият му футболист.

Същевременно ръководството на "Реал" (Мадрид) никога не е искало за клуба да играе човек, който желае да си тръгне. Винаги се е стигало до преговори и раздяла. Последните два случая са с Хамес Родригес и Алваро Мората през лятото на 2017 г.

От „Ювентус“ са готови на всичко, за да се сдобият с Роналдо, изтъква "Марка". Клубът на практика вече няма достойни съперници в Италия. Той спечели последните 7 първенства. Но така и не може да спечели Шампионската лига. И затова иска да вземе Роналдо, който я е вдигал точно 5 пъти - веднъж с "Манчестър Юнайтед" и 4 пъти с "Реал" (Мадрид). В последните два сезона точно "Реал" спря "Ювентус" - на финал през м.г. и на четвъртфинал през настоящата.