Джон Малкович се присъединява към Джъд Лоу и Даян Кийтън в „Новият папа“ – сериал, вдъхновен от „Младият папа“. Режисьор отново ще бъде Паоло Сорентино, съобщава „Варайъти“.

Още когато от НВО и италианската „Sky” обявиха проекта, дадоха да се разбере, че това няма да е втори сезон на „Младият папа”. Продуцентите твърдят, че новата продукция отново ще разглежда съвременното папско управление.

В „Младият папа” Джъд Лоу бе в образа на Лени Белардо, който прие папското име Пий XIII и стана първият американец начело на Католическата църква. Дали той ще влезе отново в този персонаж в „Новият папа“, все още не се знае, тъй като подробностите около продукцията засега са твърде малко. За превъплъщението си Лоу получи номинация за „Златен глобус”.

Работата по сериала ще започне през ноември в Италия. Сценаристи на „Новият папа” ще бъдат Сорентино, Умберто Контарело („Великата красота”, „Аз и ти”) и Стефано Бизес („Гомора”).

Малкович има две номинации за „Оскар” в категорията „Най-добра мъжка поддържаща роля” – за играта си в „Място в сърцето” и в „Под прицел”. Кариерата му се простира в период от три десетилетия, а ролята му в „Новият папа“ ще е едно от малкото превъплъщения на актьора в телевизионна продукция.

В момента Джъд Лоу е зает със снимките на „Капитан Марвел”, където играе д-р Уолтър Лоусън. Преди това ще може да го гледаме във „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд” – там той ще въплъти легендарния магьосник Албус Дъмбълдор в младите му години.

"Площад Славейков"