Ако зависеше от феновете, тяхната численост и темперамент, Колумбия вече щеше да води убедително на Англия още преди началото на последния осминафинал на Световното. Двубоят е от 21 часа на стадион "Откритие арена" ("Спартак") в Москва. 

Латиноамериканците ще се чувстват почти като у дома си. Както и в срещите от групата. Според пресата в Богота в Русия за Мондиала има около 50 хиляди запалянковци. Към 35 000 от тях ще са на трибуните на арената, чийто капацитет е 45 360 места, а на Мондиала се допускат максимум 44 190.

Насреща им ще има около 6000 англичани, пише в. "Дейли Мейл".

Часове преди двубоя един от пратениците на изданието в Русия прави репортаж за атмосферата в столицата. Огромна част от феновете прекарва времето си до всеки двубой на Червения площад, където има фензона, може да се играе футбол на малко игрище и да се правят ред други неща.

Британците се губят в жълто море, информира репортерът Адам Шерголд. И едните, и другите са много дружелюбни, поне засега. Пият заедно бира, снимат се, разменят фенски атрибути, общуват (тези, които могат)...

Англия има най-малката фенска маса на Световно от десетилетия. По ред причини, включително и политически, покрай влошените отношения между двете страни заради случая "Скрипал". Също така в месеците преди първенството ентусиазмът към "Трите лъва" не беше особено голям. Така за първи път от доста време островитяните заминаха с "малка  кошница".

След прескачането на групата интересът се засили, но вече няма билети или се продават "на черно" на цени, които са в пъти по-високи.

Така изглежда кварталът "Кърби" в Южен Лондон тези дни.

"Борсаджии" предлагат пропуски за минимум 685 паунда "парчето". Номиналната цена на евтините се равнява на 83 лири, а чрез сайт, който се занимава с прекупуване, могат да се намерят за 360. Има скъпи билети за хубави места на стойност 513 (177 паунда оригинална цена).

В последните дни доста англичани заминаха за Русия - повечето от тях са без право на вход на стадионите. Разчитат да се сдобият с билети на място.