Софийската градска прокуратура (СГП) проверява информация, свързана с председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев, съобщи "Капитал", позовавайки се на информация от два независими източника. В края на миналата седмица от СГП са поискали от съда да даде разрешение за разкриване на данъчна и осигурителна тайна на бизнесмена, твърди източник на "Капитал". Всъщност първо бе написано и "банкова" тайна, но това не е съвсем така.

По информация на Клуб Z, въпреки че идва от градската прокуратура, искането е входирано до Административен съд-София-град, а не до Районния, който по принцип може да разкрива банкова тайна. Произнасяне по него още няма.

От "Капитал" отбелязват, че техните източници не са дали информация за това какъв е предметът и характерът на проверката, както и дали е предварително или досъдебно производство. А официална информация от държавното обвинение резонно няма.

Самият Домусчиев коментирал по принцип, че работа на институциите е да извършват проверки и да защитават обществения интерес.

През октомври 2017 г. вицепремиерът Валери Симеонов внесе срещу Домусчиев сигнал, касаещ приватизацията и управлението на "Български морски флот" от него и брат му Георги. Лидерът на НФСБ през юли дори заплаши, че ще започне процедура за прекратяване на концесионния договор на братя Домусчиеви за БМФ.

На свой ред през октомври крупният бизнесмен заплаши политика, че ще го съди, защото води по медиите "с голяма арогантност поредната си клеветническа кампания" срещу него.