Двама български граждани, заподозрени в изнасилване на 13-годишна девойка в Германия, са избягали в България и се издирват с помощта на Интерпол. Това съобщи ДПА, като се позова на официални източници.

Престъплението бе извършено на 21 април от осем младежи между 14- и 16-годишна възраст. Шестима от тях бяха арестувани. Останалите двама се издирват и според документ на Министерството на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия се предполага, че са заминали за България със семействата си, съобщава агенцията, цитирана от БТА.

Жертвата е 13-годишна девойка. Заради възрастта й делото срещу тийнейджърите ще се гледа при закрити врата.

Според германски медии момичето е пресрещнато в парка в град Велберт от извършителите, докато се прибирало от тренировка по плуване. Преди това те тормозили нея и нейни приятелки в района на плувния басейн във Велберт.

Според местната прокуратура двама от младежите са изнасилили девойката, а останалите са заснели престъплението с мобилните си телефони. Минувачка помогнала на момичето и се обадила в полицията. 

"Видеото от мобилните телефони подлежи на криминална експертиза", каза преди седмици прокурорът Волф-Тилман Баумерт. "Заподозрените са идентифицирани. Разследването продължава."