Кристиано Роналдо вероятно вече е подписал договор с "Ювентус" и е минал медицински преглед в Мюнхен, където в  момента се намира италианският тим.

Това написа в туитър Лучано Моджи - бивш изпълнителен директор на отбора от Торино. Пред програмата "Теле 7 Голд" той обясни, че стигнал до този извод, след като говорил с няколко важни лица. 

 

 

Моджи припомни, че за малко е щял да привлече младия тогава Роналдо в "Юве" през 2002 г. Тогава той научил за таланта на "Спортинг" (Лисабон) и дори пратил скаут да го гледа. Макар и едва 17-годишен, португалецът впечатлил с играта и решенията си.

"По обед изготвих договора. За съжаление, Марсело Салас (чилийски футболист от"Юве" по онова време" - б.р.) отказа да подпише със "Спортинг", защото искаше да се върне в "Ривър Плейт". Предложих 5 милиона евро плюс чилиеца за един 18-годишен футболист, но не успяхме", разказа Моджи.

Година по-късно Роналдо премина в "Манчестър Юнайтед". Той игра в английския клуб до 2009 г., когато бе купен от "Реал" (Мадрид).

Още през януари т.г. португалец решил да напусне испанския тим, пише мадридският всекидневник "Марка". Точно тогава от кралския клуб изготвили документ, според който Роналдо може да бъде продаден за 100 милиона евро.

Според "Марка" причина била слабата форма на мегазвездата в този момент. Година по-рано ситуацията била същата. Роналдо започнал зле 2017 г., но след това "форсирал двигателя". В крайна сметка той спечели Шампионската лига с два гола на финала срещу "Юве", завършил 4:1. И накрая триумфира и в испанското първенство.

През юни 2017 г. президентът на "Реал" Флорентино Перес обещал на Роналдо по-изгоден във финансово отношение договор. Обещанието обаче не е изпълнено до днес, година след като било дадено.

В действителност от ръководството на "Реал" били убедени, че тази година нещата няма да се повторят. И решили да обявят цената, срещу която са готови да продадат Роналдо.

Португалският футболист научил много бързо за този документ.

"Щом струвам 100 милиона, това означава, че не ме искат", отсякъл той според "Марка".

Играчът бил изключително обиден на Флорентино Перес, който според него не показал нужното уважение. И затова е решен да си тръгне.