Дизайнери от няколко страни се обединиха в кампания, наречена Same Team и насочена към благотворителни инициативи на LGBTQ общността. Те изработиха фланелки на национални отбори от Световното в Русия с цветовете на дъгата, пише в. "Дейли Мейл".

Британската спортна тв водеща Лейла Ан-Лий.

Ще се продават на аукцион в eBay на 15 юли, когато е финалът на Мондиала. Идеята е да бъдат носени по прайдове из цял свят след края му, когато емоциите още са пресни, а събраните средства ще отидат за различни каузи.

Промяна са претърпели официалните екипи на Австралия, Англия, Бразилия, Исландия, Япония, Испания, Южна Корея и Тунис. На всички фланелки личи надписът We Belong to the Same Team ("Ние сме от един отбор") - мото на кампанията. 

Фланелката на Англия.

Акцията е подкрепена от Краля на футбола Пеле.

"Световното първенство събира заедно най-различни хора. И е добра възможност да си припомним, че независимо как изглеждаш и кой обичаш, ние всички сме част от един отбор", гласи пост в туитър на бразилското величие.

Снимките са дело на бразилски фотограф, актьор и режисьор, а дизайнерите са от Холандия, Испания, Русия, Великобритания и САЩ. Всяка фланелка има шест различни цветови комбинации.