Да, вратарите също печелят и губят Световните първенства, коментира в. "Марка" четвъртфинала Франция - Уругвай (2:0).

Доказаха го Юго Лорис и Фернандо Муслера. Първо френският страж предотврати сигурен изравнителен гол на южноамериканците, малко след като Варан откри резултата. А уругвайският вратар пък допусна детинска грешка при второто попадение, което реши мача.

"Но проблемът е, че пропуските ги показват много повече от спасяванията. Видяхме доста по-малко повторения на спасителната ръка на французина, отколкото на фаталния пропуск на уругваеца", отбелязва "Марка".

И изтъква, че само с надъхване и желание не се печелят титли. Трябва нещо повече. Сълзите на защитника Хосе Хименес още преди мачът да е свършил показа безсилието на "небесносините" в този двубой.

Съвсем естествено, изданието отдава дължимото на Франция. И отбелязва, че нападението на "Ле Бльо" е убийствено и всява страх у всеки съперник. Всичките шест последни удара във вратата, отправени от френски футболисти, неизменно са завършвали с гол, отбелязва "Марка".

Така че няма нищо изненадващо, че "петлите" се победили Уругвай.

Муслера гледа безпомощно как топката влиза във вратата му след негова грешка.

Същевременно всички обръщат внимание на факта, че Гризман изобщо не се зарадва на гола си. Преди мача с Уругвай той на няколко пъти говори за специалното си отношение към тази страна. Наскоро французинът дори е снима с фланелка на "небесносините".

Най-тъжен от "Ла селесте" днес е бил Единсон Кавани, който така и не игра заради получената в мача срещу Португалия контузия. След последния съдийски сигнал той е избухнал в сълзи, сподели за Клуб Z от Нижний Новгород мотивационният говорител д-р Густаво Сербино. Той надъхваше уругвайските футболисти, изпрати ги на Мондиала, а сега долетя лично при тях за мача с Франция.

"Уви, този мач се оказа последен. Признаваме, Франция ни победи заслужено. По-добри са от нас, по-подготвени са. Но ние се представихме доста добре. Вижте какви отбори си отидоха преди нас - Германия, Аржентина, Испания, Португалия", каза Сербино.

А уругвайският всекидневник "Ел Паис" отбеляза лаконично:

"Мечтата свърши."