"В България управляват двойните стандарти. Управляват хора, в чиито действия виждаме омразата, ксенофобията и разделението и все повече популизъм".

Това каза председателят на ДПС на традиционния митинг-събор в местността “Баба Конду” край Търговище, съобщи пресцентърът на ДПС.

За Европредседателството двойните стандарти също са факт, продължи Карадайъ.

Опозицията беше отговорна към Европредседателството, което не е нито на една партия, нито на управляващите, то е на България и Движението за права и свободи даде своя принос. Но по време на европредседателството властта в България се оказа опозиция на европейската идея и ценности, защото коалиционите партньори на ГЕРБ имаха анти-евроатлантическо поведение и призиви. Включително и за ревизия на членство ни в НАТО и ЕС”, заяви Карадайъ и упрекна управляващи за тяхното мълчание.

Мустафа Карадайъ продължи, че за демокрацията също се прилага политиката на двойни стандарти. Той припомни смяната на имена на местности в Стара Загора.

"Носителите и символът на демокрацията се нарича ДПС, защото обединението и единството са инструментите за защита на демокрацията. Днешната власт генерира несигурност и нестабилност в страната".

Традиционният събор в свещената местност "Баба Конду" край търговищкото село Божурка е организиран от областния съвет на ДПС Търговище. В началото Карадайъ поздрави присъстващите от името на почетния председател на движението Ахмед Доган.