Двадедсет и пет-годишен охранител на строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом беше открит мъртъв. Той тръгва за нощна смяна в петък следобед и оттогава близките му нямат контакт с него. Впоследствие е открит мъртъв в шахта на строителния обект. Близките му се чудят какво се е случило и имат съмнения.

„Научих за инцидента на 7 юли, събота. Той отиде на работа на 6 юли, а на следващия ден ние се усъмнихме, че нещо не е наред, защото телефоните му даваха свободно, а той не отговаряше. Свързахме се с неговия работодател и той обеща да провери какво е станало. Когато отиват на място, го намират паднал в шахта. Ние обаче не знаем нито в колко часа това е станало, нито кога са го намерили. И до този момент нямаме информация къде е закаран трупът. Никой от полицията не ни е информирал”, обясни за предаването „Здравей, България” по Нова тв Катя Величкова, леля на загиналото момче.

„На този обект той ходи само нощни смени. Разбрах, че когато инцидентът е станал, той е бил сам на смяна”, добави тя.

Даниел Тасев е на 25 години, от две години е охранител във фирмата, която пази строежа на новото Народно събрание. Охранителната фирма е "Дефанс консулт". Според Търговския регистър и Сметната палата  преди няколко години съдружник в нея е била сегашната заместник-министърка на труда и социалната политика Султанка Петрова. Тя беше и депутатка от Патриотичния фронт. Пред бТВ Петрова каза, че сега в компанията на високо ниво работи съпругът й Петьо Петров.

Всъщност фирмата е на "зет" й, който според нея не й бил зет, а "баща на внучетата".

„Не е собственик мъжът ми на фирмата, той е управител. Той е бил до 9:30 ч. вечерта и е разговарял с охраната от НСО на портала на НС. Може би, когато се е прибирал към помещението, да се е случил този инцидент. Вече един Бог знае - подхлъзнал ли се е, какво е станало... Това, което съм предложила като подкрепа, не е било по някакъв начин, за да подкупим или да направим нещо”, заяви Петрова.

Обществената поръчка за охрана е на стойност 22 млн. лв., съобщи телевизията.