БСП използва случая с трагичната смърт на 25-годишния охранител Даниел Тасев, за да поиска оставката на Султанка Петрова - заместник-министър в социалното министерство от квотата на "Обединени патриоти". Както стана ясно, Петрова е свързана (към днешна дата чрез роднински връзки) с фирмата, в която е работел Тасев.

От левицата излязоха с отворено писмо до съпредседателите на "Обединени патриоти" (ОП) Красимир Каракачанов (ВМРО), Валери Симеонов (НФСБ) и Волен Сидеров ("Атака"). С него те призовават да се сложи край на "партизанските назначения" и назначаването на "калинки", каквато според БСП е Султанка Петрова. Оттам наблягат, че самите ОП в лицето на вицепремиера Симеонов се обявиха неотдавна срещу този тип назначения и призовават "достойнството" на патриотите да се намеси.

Ето и пълния текст на обръщението:

Изразяваме съболезнования на семейството и близките на загиналия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев.

Уважаеми г-н Симеонов, Каракачанов, Сидеров,

Обръщаме се към вас да оттеглите своя представител в МТСП – заместник-министър Султанка Петрова. Като достойни патриоти дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим.

Г-н Симеонов,

Вие смело се противопоставихте на назначаването на "калинки" на ГЕРБ и "партизански назначения". Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание.

Когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост.

Призоваваме Ви да сложим край на това.