"Не мога да приема опитите за ограничаване на малкия бизнес с горивата чрез един лобистки закон. Няма как да не се намеся в тази бъркотия, да не кажа патаклама. Няма как да не се намеся във внасяне на закон без аргументи."

С тези думи и днес вицепремиерът Валери Симеонов демонстрира подкрепата си за малките производители на горива и собственици на бензиностанции, с които отново се срещна по повод спорния закон за горивата внсен от депутат от групата на Обединени патриоти, коалицията на която Симеонов е съпредседател - Емил Димитров- Ревизоро. Дребният бизнес протестира от седмици докато проектът се придвижва безпроблемно из парламентарните комисии, в т.ч. миналата седмица през водещата комисия - оглавявана от Ревизоро.

Основните обвинения са, че проектът лобира за големите производители на горива като "Лукойл", тъй като с него се въвеждат непосилни изисквания за малките играчи - като специален режим на регистрация за различните видове търговци с горива, изискване за минимален капитал, образователен ценз и стаж, както и предварителен депозит от всяка бензиностанция или търговец на едро за обезпечаване на плащания по евентуални административни актове.

"В случая се правят опити един цял бранш да бъде премахнат, за да се даде "служебна победа" за някои по-големи фирми. Една демократична държава, каквато е и нашата, има основен ангажимент да подпомага дребните производители. Всеки опит тези хора да се представят като измамници и хора, които въртят сивия сектор са само нескопосани аргументи, за да скрие истинския смисъл на този закон. Моята позиция е, че ще защитавам интересите на всички такива групи бизнесмени. Ако си мислите, че се опитвам да вадя политически дивиденти, това не е така", каза още Симеонов.

Любопитното е, че срещата не се проведе в кабинета на Симеонов в Министерския съвет, а в партийната централа на НФСБ на "Раковски 134". Така Симеонов подчерта, че участва в дискусията като партиен лидер, а не като вицепремиер, защото законопроектът бил внесен от депутат, а не от член на кабинета.

По този повод любопитно е и че самият Ревизоро вече на няколко пъти в публичните си изяви посочи, че той е само физическият вносител на текстовете, но те били писани от кабинета. Това той стори и в неделя като гост на предаването "120 минути" по бТВ. Където заяви:

"Целият зор беше, че хора облечени във власт, на които премиерът е дал пълномощия, постове, се съюзиха, за да работят срещу неговия законопроект. Те са записани, заснети, то я ясно кой дава парите. Това са хора, които не искат малките бензиностанции да бъдат регистрирани, за да може излишъците на пазара, нелегалното контрабандно гориво по някакъв начин да се реализира".