Британският принц Хари подари на племеника си принц Луи първото издание на книгата "Мечо Пух" по случай кръщенето днес. Хари е платил 8000 лири за книгата, издадена през 1926 година. Тогава е бил завъртян първият тираж от 30 000 копия.

Първото издание на "Мечо Пух".

Хари много обичал като малък да слуша как майка му лейди Даяна му чете приказки. Любимата му книга остава за приключенията на Робинзон Крузо.

Принц Луи, третото дете на принц Уилям и съпругата му Катрин, беше кръстен днес на малка, частна церемония, водена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби в присъствието на членове на кралското семейство, съобщи Ройтерс.

Луи е пети по ред в наследяването на престола. Той се роди на 23 април т.г. и ще бъде кръстен в кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс, в центъра на Лондон.

Брат му принц Джордж също бе кръстен на третия месец, докато сестра му Шарлот - на втория. По изключение обрядът беше насрочен за следобед. Обикновено кръщенетата на кралските особи се правят сутрин. 

Луи носеше същата дреха, с която са кръстени и Джордж и Шарлот. Тя е реплика на облеклото, с което през 1841 е кръстена първата дъщеря на кралица Виктория. И всики останали кралски бебета след нея.

Кръщенето се извърши в специален кристален купел, покрит с позлатено сребро. Водата е донесена от река Йордан.

Прапрабаба му Елизабет и съпругът й принц Филип обаче не бяха сред гостите на церемонията, събщиха от двореца Кенсигтън.

Отсъствието на 92-годишната кралица не се дължи на здравословни проблеми, твърди източник от двореца.

Елизабет Втора, която е най-възрастният и най-дълго управлявал монарх, пропусна служба в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон по повод 200-годишнината от основаването на ордена на Св. Михаил и Св.Георги миналия месец, но имаше редица публични изяви оттогава.

Кралицата трябваше да се върне в Лондон в понеделник заради натоварената си програма, част от която е и предстоящата среща с президента на САЩ Доналд Тръмп в петък в Уиндзорския замък.