Тенис звездата на България Григор Димитров стартира днес участието си на "Мастърс" турнира с награден фонд $4,017,355 в Синсинати. Българинът е поставен под №7 в основната схема и по тази причина почиваше в първи кръг, а във втори ще се изправи срещу Йежи Янович (Полша). Срещата между двамата е първа в програмата на корт №3 и ще започне от 18:00 ч. българско време.

Подобно на Димитров и полякът е считан за един от най-обещаващите млади тенисисти в тура. Към днешна дата 203-сантиметровият Янович заема 65-та позиция в ранглистата, като през миналата година е достигал до номер 14 в света.

Двамата нямат официален мач от АТП, но са се срещали през 2008 г. на юношеския "Ролан Гарос", където полякът достигna до победата след 2-1 сета.

Букмейкъри и специалисти определиха първата ни ракета за големия фаворит в днешния мач. Ако оправдае очакванията им, то Гришо ще защити спечелените 90 точки от миналия сезон, а на осминафиналите ще срещне Жулиен Бенето (Франция) или квалификанта Джеймс Уорд (Великобритания). Макар и трудно до тази фаза на надпреварата вече се класира световният номер 1 Новак Джокович. Сърбинът трябваше доста да се поизпоти срещу Жил Симон (Франция), като в крайна сметка успя да го пречупи с 6-3 4-6 6-4.

Напред продължава и поставеният под номер 3 в основната схема Станислас Вавринка. Швейцарецът надделя с 6-3 7-6(5) над преминалия  квалификации Бенямин Бекер (Германия).

Във вчерашния ден на турнира стана факт и първата по-сериозна изненада. Шампионът от "Мастърс" турнира в Торонто Жо-Вилфрeд Цонга (Франция) стегна куфарите рано рано, след като отпадна още на старта от Михаил Южни (Русия), с резултат 1-6 4-6.