Съветникът по политическите въпроси на американския президент Доналд Тръмп - Стивън Милър, бил публично оскърбен на една от улиците на Вашингтон, пише в. "Вашингтон пост".

Милър поръчал суши за вкъщи в малък ресторант в центъра на града, недалеч от дома му.

След като платил и излязъл с покупката, служител на заведението изтичал зад него, оскърбил го публично, използвайки нецензурни думи, и му показал два средни пръста. Съветникът на Тръмп решил тогава да изхвърли поръчката суши на стойност 80 долара, защото се опасявал, че тя може да е отровена или замърсена по някакъв начин.

Не за първи път сътрудници на Тръмп стават жертва на подобни нападки. Говорителката на Белия дом Сара Сандърс неотдавна не беше обслужена в ресторант в град Лексингтън заради това, че работела за Тръмп. Тя бе помолена да напусне заведението.

А сътрудничката на Тръмп Келиан Конуей бе обидена в супермаркет във Вашингтон от мъж, който й казал да се засрами, че работи за Тръмп, и й препоръчал да се погледне в огледалото. Инцидентът станал малко след като тя пристигнала във федералната столица да постъпи на работа при Тръмп.