Към края на Световното стартират европейските клубни турнири. Съответно започва участието на българските отбори, които тръгват от първия предварителен кръг.

"Левски" гостува на "Вадуц" (Лихтенщайн), а мачът започва в 18:45 часа. Съперникът на "сините" е носител на купата на страната джудже и играе във втора лига на Швейцария, където завърши на четвърто място през миналия сезон.

При успех отборът на Делио Роси, който приема "Вадуц" на 17 юли, ще срещне победителя от двойката "Клаксвик" (Фарьорски острови) - "Жалгирис" (Вилнюс).

"Левски" бе съпътстван от интересни новини покрай евроучастието си. Първо стана ясно, че "Бока Хуниорс" е отказал мача по случай 75-годишнината на Георги Аспарухов на 19 август - аржентинският гранд отменя пътуването си в Европа, така отпада и срещата с "Барселона" за трофея "Жоан Гампер".

Също така треньорът Делио Роси се отказа от Антонио Вутов, който напусна "Герена" и остава собственост на "Удинезе".

Снощи Роси даде пресконференция в Лихтенщайн, на която заяви, че "Левски" не бива да се осланя на това, че е фаворит, а трябва да го покаже на терена. Италианецът даде пример с отпаднали грандове на мондиала.

Днес е и първият мач на "Лудогорец" от 20 часа срещу "Крусейдърс" (Северна Ирландия) в Разград. Това ще е евродебют за новия треньор Пауло Аутуори, който преди дни спечели Суперкупата след 1:0 срещу "Славия".

Покрай мача "орлите" ще представят и вече построения си сектор за гости на "Лудогорец арена".

Ако мине през "Крусейдърс" българският първенец ще срещне "Дюделанж" (Люксембург) или "Видеотон" (Унгария).

Мачовете на ЦСКА-София и "Славия" са в четвъртък. "Червените" приемат "Рига" от 20:45 ч. на "Българска армия". "Белиет" пък гостуват на "Илвес Тампере" от Финландия - срещата е от 19 ч.