С протест пред Министерския съвет започна 29-ият ден от гладната стачка на Николай Колев-Босия. Няколко десетки граждани и днес го подкрепиха в исканията му за борба срещу корупцията в Министерството на транспорта, оставка на министъра Московски и мерки срещу фалшивите шофьорски книжки.

Днес протестиращите започнаха деня не пред Народното събрание, а на площад "Независимост".

Николай Колев е вече във видимо лошо състояние, движи се с инвалидна количка, отслабнал е значително. 

След около час пред Министерския съвет и с призиви за оставка и кабинетът да се види с Босия протестиращите тръгнаха към Народното събрание.

Там ги посрещна жандармерия - броят на полицаите почти отговаряше на броя на протестиращите. Малката група бе оградена и отцепена до задния служебен вход на Народното събрание. 

На земята протестиращите събраха стари обувки и хвърлиха няколко от тях по сградата на парламента. Босият говори с полицаите, обясни исканията си, но те не искаха да го пуснат.

След половин час спорене с протестиращите по-старши полицейски служители обясниха, че има писмена заповед за ограничаване на движението около НС. Въпреки исканията на протестиращите да видят заповедта тя не беше предоставена.

"Пуснете Босия", викаха гражданите.

Те се възмущаваха срещу полицаите, размахваха плакати с обвинения към депутатите и призоваваха председателката на НС Цвета Караянчева "да спре този фарс" и да се срещне с Колев.

Малко след 10 ч. организаторите призоваха протестът да се премести пред близката сграда на австрийското посолство, тъй като Австрия в момента е председател на Съвета на ЕС - след нашето председателство, приключило наскоро.

Полицията остана да пази купчината стари обувки.