Един от най-дългогодишните рекорди на „Бийтълс“ падна „ужилен“ от „Scorpion“. Албумът на Дрейк „Scorpion“ постави нов рекорд, като вкара едновременно седем песни в класацията за сингли Топ 10 на „Билборд“, съобщава Си Ен Ен.

Това би постижението на „Бийтълс“ от пет сингъла едновременно в същата класация, поставен през 1964-а. „Билборд“ отбелязва, че групата си остава „единствената артистична единица, монополизирала изцяло Топ 5 в една седмица“ – ето с тези песни:

№ 1 – Can’t Buy Me Love

№ 2 – Twist and Shout

№ 3 – She Loves You

№ 4 – I Want to Hold Your Hand

№ 5 – Please Please Me

Класирането на Дрейк е както следва:

№ 1 – Nice for What

№ 2 – Nonstop

№ 4 – God’s Plan

№ 6 – In My Feelings

№ 7 – I’m Upset

№ 8 – Emotionless

№ 9 – Don’t Matter to Me feat. Michael Jackson

И това не е единственият му успех. Рапърът разби и собствения си рекорд за най-много сингъли в „Hot 100“ с 27 парчета – включително всичките 25 песни от „Scorpion“.

Всичко това идва веднага, след като албумът „Scorpion“ отбеляза рекорд и в стрийминга с 1 милиард стриймвания. Както бе отбелязано тази седмица от неговата звукозаписна компания „Рипъблик рекърдс“, петият албум на рапъра е пресякъл границата от милиард стриймвания, което се случва за първи път в първата седмица от излизането на един албум.

Така в класациите на „Билборд“ Дрейк надмина и постижението на Майкъл Джексън като артист с най-много песни в Топ 10 сред соло изпълнителите мъже.

Понастоящем, с излизането на новия си сингъл „Don’t Matter to Me“, Дрейк вече има в кариерата си 31 хита в Тор 10, а Кралят на попа е с 30.

"Площад Славейков"