"Левски" допусна конфузно поражение с 0:1 от "Вадуц" (Лихтенщайн) в първи мач от откриващия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Реваншът е идната седмица на "Герена" (вторник, 17 юли).

Мехмед Колибали реализира красиво единственото попадение в 14-ата минута. "Сините" бяха подкрепяни от голяма и шумна агитка. Това бе и най-запомнящото се от визитата им в страната джудже.

"Левски" игра слабо, особено през първото полувреме. През второто понатисна противника, но се луташе в безпътица пред вратата на домакините.

"Вадуц" е носител на купата на Лихтенщайн (каквото и да значи това) и играе във второто ниво на швейцарския футбол.

Кали Тиам се контузи още на разгрявката и бе заменен от Антъни Белмонт. Разбира се, това не може да е оправдание за пълната немощ на българския тим в офанзивен план. 

"Левски" тотално проспа първото полувреме пред погледа на собственика си Спас Русев, който гледаше от ложата на малкия, но кокетен стадион "Райнпарк". Дебют от новите попълнения направи Давиде Мариани, но неособено добър. След негова грешка падна гола, а швейцарецът напусна контузен след почивката.

В 22-ата минута едва не стана 2:0, трябваше да се намесва Божидар Митрев. 

До края на полувремето в играта на "Левски" цареше хаос. И смут. След почивката домакините трайно се прибраха в половината си, "сините" натиснаха, но не стигнаха до 100-процентова възможност. 

Имаха няколко прострелни центрирания и удари, както и ситуация, при която Габриел Обертан стреля отблизо, но топката излезе в корнер. Това стана в 78-ата минута.

Много слаб мач за българския тим. Отпадане от този съперник ще е истинска катастрофа. Все пак шансовете на "Левски" да продължи остават. Всичко останало освен победа на "Герена", и до убедителна, ще е равнозначно на позор.