След продължително отсъствие Мелания Тръмп придружи съпруга си при едноседмичната му посещение на няколко европейски страни. Обиколката започна със срещата на НАТО в Брюксел. Докато Тръмп се караше с европейските лидери, отправяше укори към Германия и настояваше партьорите на САЩ да дават повече пари в Алианса, съпругите им (и един съпруг) се отдадоха на културна програма. На срещата в Брюксел освен Мелания от "половинките" на лидерите на страните членки на НАТО са още френската първа дама Брижит Макрон, съпругата на турския президент Емине Гюлбаран Ердоган, жената на естонския премиер Карин Ратас, на словенския - Мойча Стропник, на шведския министър-председател - Ула Льофвен, на генералния секретар на НАТО Ингрид Шулеруд, на белгийския премиер Амели Дербаудрениен (която е и нещо като домакиня), на председателя на Европейския съвет - Малгожата Туск, съпруга на премиера на Люксембург - Готие Дестени, и съпругата на българския президент Десислава Радева.   

И Мелания, и Радева са за втори път на срещата на НАТО в Брюксел.

На официалната вечеря в кралския музей за изкуство и история в Парка на петдесетилетието Мелания се появи с ослепителна бяла рокля, дело на Ели Сааб. Тя общуваше активно с лидерите на Алианса.

Снимка преди началото на официалната вечеря.

Мелания разменя любезности с британската премиерка Тереза Мей, която ще ѝ бъде следващата домакиня, тъй като Тръмп след Брюксел отива на  посещение в Обединеното кралство. Според месии на острова г-н Мей даже се бил снабдил с нов костюм, тъй като трябва да прави компания на Мелания, докато съпругата му и Тръмп обсъждат отношенията между двете държави. 

Мелания Тръмп и Брижит Макрон вече добре се познават, след като френската първа двойка беше на официално посещение във Вашингтон. 

Преди това партьорите на лидерите от НАТО се събраха в музикалната консерватория във Ватерло, близо до белгийската столица, където бяха посрещнати с класическа музика, концерт за пиано и цигулка. Радева беше в бяло и черно, изцяло в бяло беше и френската първа дама Бриджит Макрон. Мелания беше избрала синьото за своята рокля, работа на "Келвин Клайн", с обувки на "Луботен".

Радева на концерта във Ватерло. Нейна непосредствена съседка е съпругата на турския президент Емине Ердоган. Жената на българския държавен глава е настанена доста далече от Мелания Тръмп и Брижит Макрон, които са в центъра на медийното внимание.

В четвъртък част от първите дами разгледаха и музeя на африканското изкуство в Брюксел.