Работници от един от заводите на ФИАТ в Италия обявиха стачка, която ще започне в 22 часа в неделя и ще продължи до вторник, 18:00 местно време, предават световните агенции, цитирайки синдиката USB.

Служителите на завода в Мелфи, където се правят модели като "Пунто" и 500, негодуват срещу трансфера на Кристиано Роналдо от "Реал" (Мадрид) в "Ювентус" за над 100 милиона евро. Юве и автомобилният производител се управляват от холдинга Exor, който е собственост на фамилия Аниели.

Работниците от години търпели намаляване на заплатите, съкращения и влошаване на условията за труд. Босовете им останали глухи за техните призиви за нови инвестиции чрез лансиране на нови модели и им обяснявали че "времената са тежки". Същевременно решили да инвестират огромна сума за един футболист, се казва в позицията на USB.

Такава политика е "неприемлива", хората, които работят за ФИАТ, трябва да правят "големи икономически жертви" и да живеят в мизерия, пише още синдикатът. 

Кристиано Роналдо подписа 4-годишен договор с "Ювентус", а заплатата му ще бъде по 30 млн. на сезон - увеличение с 8 млн. спрямо възнаграждението му в "Реал".

И докато едни стачкуват и негодуват, други буквално полудяха по Роналдо. Клубът не може да насмогне на поръчките от цял свят за фланелки с №7 и името на футболиста. Съответната секция на официалния сайт на "бяло-черните" блокира няколко пъти.

"Тифозите" на Юве чакат появата на аса в Торино. В някои сладкарници се продава сладолед "Роналдо" (на снимката долу).

Леонардо ла Порта, собственик на "Джелатерия Мирети" в Торино показва сладоледа "Роналдо". Снимка АП/БТА