Французите са се помислили за шампиони преди финала на Европейското срещу Португалия на родна земя преди две години, призна Пол Погба, един от най-добрите играчи в тима на пресконференция.

Франция е на финал на руския Мондиал срещу Хърватия в неделя от 18 часа на ст. "Лужники" в Москва.

На 10 юли 2016 г. "петлите" паднаха от Португалия с 0:1 на "Стад дьо Франс" с гол на Едер в 109-ата минута. И видяха отблизо как Кристиано Роналдо (контузи се в началото на срещата) и съотборниците му вдигат купата.

"Сега мога да призная, че преди финала си мислехме, че вече сме спечелили, каза Погба. - Бяхме победили Германия на полуфинал и това беше истинският финал за нас. Сега не искаме да повторим тази грешка. Имаме едно наум. Ще подходим сериозно към финала и желаем да го спечелим. След това ще си починем малко и искаме тази ваканция да не протече в ужасно настроение, както през лятото на 2016 г. Все още помня всичко много добре. Чувството да загубиш финал е ужасно. Така че сега се готвим различно."

Нападателят Оливие Жиру е на същото мнение:

"След като спечелихме срещу Германия еуфорията беше много голяма. Сега не бе така, когато бихме Белгия. Повеселихме се малко със семействата си и от следващия ден насочихме вниманието си към финала. Всичко е различно този път. Знаем, че има един последен мач, който трябва да спечелим. Не искаме да пропилеем още една възможност."

Много се коментират отношенията на Погба с треньора му Жозе Моуриньо в "Манчестър Юнайтед" и с Дидие Дешан в националния отбор Франция. Халфът имаше слаб сезон в "Юнайтед" и противоречия със Специалния. Точно обратното се случва, когато играе за тима на родината си.

Тези дни Погба получи похвали от Моуриньо и играчът не скри, че е доволен от това. А той самият обяснява разликата в представянето си на двата фронта с факта, че за Франция играе като дефанзивен полузащитник, докато Жозе го използва по-напред.

Същевременно Пол Погба изтъква ролята на Дешан за успехите на отбора. Според него световният шампион от 1998 г. е "изключителен психолог", има специално отношение към играчите, знае как да получи най-доброто от тях на терена.