Зам.-министърът на земеделието и горите Георги Костов е поискал оставката на изпълнителния директор на Агенцията по горите Григор Гогов, стана ясно на пресконференция във ведомството, на която служебният министър Васил Грудев представи екипа си. Грудев ще има само двама заместници - Георги Костов и Марина Бракалова.

От 2009 г. до 2011 г. Георги Костов беше заместник-министър на земеделието и храните, по времето на министъра Мирослав Найденов, около когото в последствие избухнаха скандали с щедри договори за PR обслужване, дадени на негови близки сътруднички. Костов подаде оставка като зам.-министър с мотив, че не може да съгласува работата си с тази на ръководител на Селскостопанската академия.

Марина Бракалова един от създателите и директор на фондация "Българска хранителна банка". През 2012 г. в. "Капитал" я включи сред стоте най-влиятелни жени в България. 

Между 5 и 10 млн. евро са преките щети за нас от замразения внос на храни за Русия от ЕС, каза министърът Васил Грудев. Той посочи, че заедно с министъра на външните работи работи върху бързото намиране и либерализиране на износа към трети страни.