Актьорът и певец Уил Смит вече е в Москва, където в неделя ще участва в закриването на Световното с химна на турнира Live it up, който изпълнява заедно с косоварката Ера Истрефи и написалият парчето Ники Джем.

Смит е сред популярните американци, които харесват футбола. Както призна сам пред медиите, запалил се е преди време и е оценил най-популярната игра.

"Опознах футбола преди три Мондиала, разпалено и емоционално заяви звездата. - Тогава си дадох сметка, че американците сме отделени от останалия свят, от неговата радост, тъй като си имаме наш футбол. А тази игра е такава красота, такава енергия! Ние още не сме много добри във футбола."

Ники Джем каза, че е мечтал да участва със своя песен на Световно. Парчето му е било готово доста преди руския Мондиал, но той е поискал да участва и Уил Смит. 

"Това е най-голямото спортно събитие на планетата. Когато Ники Джем ми се обади, аз веднага се съгласих. Много се вълнувам. Когато чуеш толкова много хора да скандират името на страната си, си даваш сметка, че това е истинско обединение", добави Смит, който няколко пъти е участвал във филми на спортна тематика, но предимно свързани с щатските игри.

Брифингът на тримата премина в шеги и закачки, Уил Смит беше в страхотно настроение и се шегуваше с журналистите.

Не беше подминат и един от любимите въпроси на репортерите по време на Световното - играта на Неймар и симулациите му. Оказа се, че актьорът има отношение по темата.

"Прекарал съм дълго време в Бразилия и много харесвам националният отбор на тази страна, започна Смит. - Имаме особени отношения с Неймар. Бяхме в един град и около десет пъти опитахме да се срещнем, но не се случи. Сърцето ми принадлежи на бразилците, а той е любимият ми футболист. Отдавна работя като актьор, така че, вярвайте ми - Неймар е суперактьор."