Вицепремиерът Валери Симеонов отново е бил на рейд из нощни заведения, съобщава самият той във фейсбук. Този път във Варна.

"Снощи бяха извършени проверки на заведенията във Варна и региона. Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия", написа Симеонов в социалната мрежа.

Ето и отчета му: 

"Бяха проверени заведенията от Алея Първа / Морска градина, където е съсредоточен нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център). Беше проверен и комплекс „Златни пясъци“, където не бяха констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант Делфин и още няколко заведения от открит тип. Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции.

Проверките бяха извършени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на проверките беше оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, очакваме сигнали на телефона към политическия ми кабинет - 02 940 30 03. Както и за нарушения от цялата страна." 

Накрая става ясно, че битката с Министерството на туризма продължава.

"За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата", съобщава Симеонов.

В петък депутатите приеха на първо четене т.нар. закон за шума, чийто инициатор е вицепремиерът.

Нощните контролни обиколки на Симеонов по клубове и барове започнаха още миналото лято. Този сезон лидерът на НФСБ отново е в атака. Последната му акция преди снощи беше из нощните заведение в София.