Футболната асоциация на Аржентина (AФА) се договори със селекционера Хорхе Сампаоли за предсрочното прекратяване на договора му, съобщава местният сайт Ole.

Лео Меси и компания се провалиха на Световното, като отпаднаха още на осминафинал, а бяха считани за фаворити. По време на Мондиала се изговори и изписа много за отношенията между играчите и треньора. Твърдеше се, че звездите са поискали Сампаоли да бъде отстранен след загубата от Хърватия с 0:3, че след това не той е вземал решенията по състава и смените...

При завръщането на селекцията в Буенос Айрес треньорът заяви, че няма намерение да напуска. 

Представители на АФА са преговаряли с адвокатите на Сампаоли и е било постигнато споразумение за скъсване на контракта срещу неустойка от 2 млн. долара. Още не се знае кога раздялата ще бъде обявена официално.

Според аржентинските медии проблем за предсрочно уволнение на селекционера е била високата му неустойка - 8,5 млн. Това е причината разговорите да продължат по-дълго от очакваното, пояснява Ole. Контрактът е до 2022 г.

Хорхе Сампаоли оглави "гаучосите" през юни 2017 г. Аржентина вървеше зле в световните квалификации, но специалистът не успя да промени много. Тимът се класира с победа в последния мач, но още тогава личеше, че има проблеми, които не могат да се решат вече от години.