20 години след триумфа на Зидан и компания Франция отново стъпи на световния връх във футбола. "Петлите" победиха Хърватия с 4:2 в един от най-резултатните финали в историята.

Вижте снимки от награждаването под дъжда на стадион "Лужники" в Москва.

Гризман, Мбапе и Погба се разписаха във финала, в който Франция водеше в резултата, а Марио Манджукич си отбеляза автогол за 1:0. Хърватия изравни, но малко след това "сините" си върнаха аванса и до края доминираха.

Мбапе взе приза за най-добър млад играч на турнира, а Лука Модрич е футболист №1. Очаквано и за двамата. Мбапе (19 г.) е втория тийнейджър в историята след Пеле с голове в елиминациите и на финала на Световно.

 
Един от най-стойностните моменти на Световното - Франция направи шпалир на Хърватия. След това "ватрените" върнаха жеста на шампионите.

 

Модрич и Мбапе с индивидуалните отличия. Липсваше само голмайсторът Хари Кейн.

Модрич през сълзи взе приза си през сълзи.

Държавните глави на Франция - Еманюел Макрон и на Хърватия - Колинда Грабар-Китарович, гледаха двубоя заедно и слязоха на терена хванати за ръце.

Конфузна ситуация се получи, след като над руския президент Владимир Путин се материализира чадър в мига, в който заваля силно дъжд. За колегите му Макрон и Колинда Грабар-Китарович предпазните средства се появиха доста по-късно. Двамата бяха мокри до кости, но това видимо не помрачи доброто им настроение.

"Атмосфера" от Париж. 

 

 

И от Загреб.